Wat is het?

Geschiedenis

Acupunctuur is een holistische geneeswijze, die zijn oorsprong kent in China, zo’n 3.500 jaar geleden. De term acupunctuur is afgeleid van de Latijnse woorden acus (naald) en punctura (steek).


Wat is het?

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditioneel Chinese Geneeskunde (TCG). TCG heeft als uitgangspunt een goede gezondheid en beschouwt pijn en ziekte als signalen dat de lichaamsenergie uit balans is.

Hoe?

Door het inbrengen van een naald in een acupunctuurpunt gelegen op een energiebaan, kan de acupuncturist de energiecirculatie beïnvloeden en zo de energiebalans terug herstellen.

Doet het pijn?

Acupunctuurnaalden zijn veel fijner dan injectienaalden. Het inbrengen van de naald voelt men nauwelijks. Wanneer de naald op de juiste diepte zit, past de acupuncturist een bepaalde naaldtechniek toe. Dit kan een gevoel van zwaarte of uitstraling geven ter hoogte van het gebruikte acupunctuurpunt. Deze sensatie wordt door de Chinezen “de qi” genoemd, en is noodzakelijk om invloed uit te oefenen op de acupunctuurpunten.


Gebruikte technieken

Een acupunctuurbehandeling wordt op maat van de patiënt uitgewerkt en is voor iedereen verschillend. Naargelang de onderliggende gezondheidsklacht en energetische verstoring wordt één of een combinatie van technieken gebruikt :
• lichaamsacupunctuur – ooracupunctuur
• cupping
• moxatherapie
• voedingsadvies

Contact opnemen – Afspraak maken

Vul het contactformulier in

    Naam*

    e-Mail*

    Bericht*


    AFSPRAKEN
    Behandelingen gebeuren enkel op afspraak.
    Een acupunctuurbehandeling gebeurt steeds op basis van de medische gegevens en de westerse wetenschappelijke diagnose. Het is altijd de behandelende arts die de westerse diagnosestelling dient uit te voeren.

    Daarom is het niet ongewoon dat u wordt doorverwezen naar uw behandelende arts voor verder onderzoek alvorens een behandeling wordt opgestart. Het is altijd aanbevolen dat u als patiënt steeds contact houdt met de behandelende arts, dit in kader van de westerse diagnosestelling en de opvolging van het klachtenpatroon.